Tovább erősödik csapatunk, immár a második igazolásunkat jelenthetjük be. A Ferencváros vezetősége mindenben megállapodott Juhász Tamással, aki nálunk folytatja pályafutását. A 25 éves futsalos az UTE-ból igazol hozzánk.

 

Juhász Tamás a Láng SK-ban kezdte meg a pályafutását nagypályán, majd játszott a Pénzügyőrben, a Szent István SE-ben, valamint több NB III-as egyesületben is. A futsallal 2013-ban ismerkedett meg, akkor az Újpest FC-ben játszott egy félszezont, majd egy kisebb szünet után már az UTE-ban folytatta.

Az első teljes szezonja az előző volt futsalban, ez pedig nem is akárhogy sikerült, hiszen 20 meccsen 38 alkalommal volt eredményes, teljesítményével felhívta magára vezetőségünk figyelmét.

„Nem mondhatnám, hogy könnyen beleszoktam a futsalba, az elején még a szabályokat elsajátítanom sem volt egyszerű – kezdte bemutatkozását Juhász Tamás az ftcfutsal.hu-nak. – Úgy érzem, az előző szezonban sikerült hozzászoknom ehhez a közeghez, valójában most tanultam meg gólt szerezni!”

Juhász Tamás átigazolása nem tartozik a mindennapi kategóriába, hiszen ősi riválisunktól, az UTE-tól érkezik hozzánk. A 25 éves futsalos elárulta nekünk, volt egy fogadása egy barátjával, hogy egy nap, átigazol Újpestről a Fradihoz, és írnak róla egy cikket olyan címmel, hogy „Pikáns igazolás”. Ezt az álmát valóra váltottuk, de egy kis magyarázatra továbbra is szükségünk volt…

„Édesapám miatt újpesti kötődésű vagyok, de én nem vagyok elkötelezett »lila«. Természetes furcsa lesz a színváltás, de most elsősorban arra koncentrálok, hogy ez szakmaileg előrelépés lesz a számomra. Szeretném megismerni a futsal NB I-et, realizálni, hogy mennyivel erősebb, mint a másodosztály.”

A legnagyobb erősségének a fizikai felkészültségét, valamint a kétlábasságát tartja, amelynek köszönhetően minden szögből veszélyes tud lenni a kapura. Juhászt még a szezon végén hívta Felipe Matos a Fradihoz, azt mondta, az ő hívó szava nagyon sokat jelentett a számára, de a változások után már a Safar Tonyval közös munkát várja.

„Nem titkolt vágyam, hogy miután az NB II-ből most szintet léptem az élvonalba, a következő ugrást is megtegyem és bekerüljek a válogatottba. A közelmúltban volt rá példa, hogy a másodosztályból kapott meghívót egy játékos, Bita Lacinak ez sikerült, szeretnék én is odakerülni. Ehhez a Ferencvárosnál a lehető legjobb helyen vagyok, egy fiatal, ambiciózus csapat tagja lehetek. Nagyon várom a közös munka kezdetét!” – zárta gondolatait Juhász Tamás.