Amint múlt heti cikkünkben említettük, csapatunk várhatóan megerősödve vághat neki a következő szezonnak. Ennek – az új játékosok szerződtetése – mellett fontos eleme az is, hogy értékeinket megtartsuk. A napokban biztossá vált, hogy házi gólkirályunk, a 13 találatig jutó Lak Imre ősztől is nálunk futsalozik. A 22 éves játékos sokakat meggyőzött teljesítményével, mivel amellett, hogy gólérzéken, alacsony termete ellenére is igazi harcos típus. Vajon honnan szerezte meg ezt a tudását? Mitől lett „igazi nyertes típus”? Ezekről is beszélgettünk vele.

 

– Ha csak egyénileg nézzük, nem sikerült rosszul az első szezonod a Fradiban: házi gólkirálya lettél a csapatnak.
– Igen, nagyon örülök neki, hogy ilyen eredményes idényem volt. Ez volt a harmadik szezon, amit az NB I-ben töltöttem, az első kettőben még kevesebb gólt szereztem, most tizenháromszor is betaláltam – mondta Lak Imre az ftcfutsal.hu-nak. – Úgy érzem, érettebb lett a játékom, de tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm.

LakFelipe– A csapat idényével mennyire vagy elégedett?
– Újonccsapat voltunk az élvonalban, így várható volt, hogy még nem a bajnoki címért küzdünk rögtön az elején… Ennek ellenére azt mondom, jobbra számítottam, azt gondoltam, sikerül elérnünk, hogy felső házasok legyünk.

– A tavaszkezdet nem sikerült olyan jól, a szezon végén azonban újra jöttek a győzelmek. Mi volt az oka?
– Taktikailag és játékban előtte is rendben voltunk, de úgy érzem, mentálisan nem. A szezon végére ez is megjött. Amikor már Felipe Matos és Safar Tony irányított, más volt a légkör a csapaton belül. Felipe sokszor ordított az öltözőben, de jó értelemben. A meccs előtt olyan tűzbe hozott minket, hogy nem tudtunk veszíteni.

– Felipe már nem lesz velünk, nélküle is hasonlóan sikeresek tudunk lenni, mint a mostani szezon végén?
– Ugyanezt a mentalitást kell képviselnünk a következő szezonban is. Safar Tony személyében egy szakmailag rendkívül felkészült edző lesz velünk, akivel emberileg is nagyon jól megtaláljuk a hangot. Szeretnénk, hogy ugyanazt a Ferencvárost láthassák a szurkolók ősszel is, amit az előző idény végén. Egy erős és jó felkészüléssel ott lehetünk az élmezőnyben. Ezért dolgozunk majd mindennap. Fontos, hogy a csapat magja úgy néz ki, együtt marad, természetesen kellenek az erősítések, és akkor el tudjuk érni a céljainkat.

– Felipe a búcsúinterjújában külön is kitért rád, azt mondta, igazi versenytípus vagy.
– Mindig is ilyen volt a hozzáállásom, csak a győzelem lebeg a szemem előtt. Sosem ijedtem meg senkitől, minden párharcba igyekszem keményen belemenni. Egy korábbi edzőmtől ezt nagyon megtanultam, előtte nem volt meg bennem a kellő agresszivitás.

– Hogy tanított meg rá, hogy keményebb legyél?
– Volt egy edzés, amin tudta, hogy utána buliba megyek… Azon a tréningen ő is beállt a játékba, és olyan kemény volt velem, hogy még a nyakam is véres lett! Azt hiszem, akkor váltam igazi nyerő típussá… Megtanultam, hogy jobb, ha én adok, mintha én kapok. Sokat tanultam ebből az esetből, azóta nem izgulok sosem attól, hogy milyen ellenféllel kell szembenéznem.

– Idén is házi gólkirály leszel?
– Nem félek kimondani, hogy igen, ez a célom, mindent meg fogok tenni érte, de természetesen a csapat sikere a legfontosabb.