Véget ért a futsal NB I 2016–2017-es szezonja. Miután sikerült bebiztosítani a helyünket az élvonalban, a vezetőség megkezdte a tárgyalásokat a csapat megerősítésével kapcsolatban. A bajnokság egyetlen fővárosi együtteseként gőzerővel dolgozunk azon, hogy a következő szezonunk még sikeresebb legyen.

 

Mint arról beszámoltunk, szakmai igazgatónk, Felipe Matos elköszönt az FTC-től. A brazil szakember a Zalaegerszegnél folytatja karrierjét, a szerb Zoran Szpisljak segítője lesz a labdarúgó NB II-ben szereplő klubnál.

Az már eldőlt, ki irányítja a következő szezonban a mieinket. Az utolsó hét fordulóban Felipe segítőjeként, játékos-edzőként tevékenykedő – a sikeres szezonzárásban nagy szerepet játszó – Safar Tony lesz a Ferencváros vezetőedzője a következő szezonban! Safi továbbra is pályára lép majd csapatunkban, de ezentúl ő lesz egy személyben felelős a szakmáért.

A román válogatott, azonban magyar állampolgárságú Safar Tony 2007-ben kezdett Magyarországon futsalozni. Első csapata az MVFC-Berettyóújfalu volt, amellyel kétszer bajnoki címet, kétszer Magyar Kupát és szintén kétszer Szuperkupát nyert. Ezt követően játszott az Aramisban, Dunakeszin és Dunaújvárosban. Korábban légióskodott Spanyolországban, Máltán, Szlovákiában és Angliában is.

Safar Tony az elmúlt években már edzett csapatokat, ám főként az utánpótlásban dolgozott, a Fradi lesz az első felnőtt együttese. Köztudott róla, hogy rendkívül jó kapcsolatot ápol – a mérkőzéseinket gyakran látogató – Sito Rivera szövetségi kapitánnyal, akivel rendszeresen tart szakmai egyeztetéseket.

Csapatunkat emellett tovább szeretnénk erősíteni, már folynak a tárgyalások a kiszemeltekkel. Amint megállapodás lesz, beszámolunk róla online felületeinken!

Jó hír továbbá, hogy az előző szezon meghatározó játékosai is várhatóan zöld-fehérben folytatják a pályafutásukat. A 2017–2018-as szezon egyetlen fővárosi csapataként augusztus 15-én kezdjük meg a felkészülést a szeptember 29-én induló idényre, amelyen szeretnénk a mostaninál is jobb teljesítményt nyújtva szerepelni.