A férdi futsal NB I alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában 1–0-ra legyőztük idegenben a Göcsejt, így bennmaradtunk az élvonalban!

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 12. FORDULÓ

GÖCSEJ SPORT KLUB–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 0–1 (0–0)
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok
200 néző. V: Tamási P. (Tolnay A., Imrő)
GÖCSEJ: Cseresnyés – László D., Horváth D., Szőke, Apatini – Simon M. (k), Bagó, Kaj, Tóth Z., Szente, Gugcsó, Koronczai, Keszei. Játékos-edző: Bagó Gábor
FTC: Laucsek – Birinyi, Andorka, Safar, Komáromi – Borsi D. (k) Karacs, Fehér D., Cséka, Szegő, Hegyi, Horváth B. Vezetőedző: Felipe Matos
G: 
Karacs (37.)

Az első félidő videón

A mérkőzés előtt közvetlenül már biztossá vált, hogy mi bent maradunk az NB I-ben (a Nyírgyulaj legyőzte a Bőnyt), míg azt már korábban lehetett tudni, hogy ellenfelünk elbúcsúzik az élvonaltól. Ez rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, nem tudtunk olyan koncentráltan futsalozni, ahogy az elmúlt hetekben.

Ennek első jele egy olyan védelmi bizonytalanság volt, amilyenből játékosaink a pénteki, Bőny elleni találkozón egyet sem engedtek meg az ellenfélnek. Szerencsénkre Apatini Márk nem váltotta gólra a ziccerét.

Ezt követően viszont csak rólunk szólt az első félidő, ám ahogy említettük is, nem volt bennünk tűz, a koncentráció hiányzott, így bár szép játékokat mutattunk be, sorra puskáztuk el a ziccereket. Négy-ötgólos vezetés helyett 0–0-val vonultunk a pihenőre. Pont úgy, mint legutóbb, amikor itt jártunk – igaz, akkor sokkal nagyobb tétje volt a meccsnek…

A második félidő videón

A második játékrész elején a szezon gólját lőhettük volna meg, ha Komáromi Péter gyönyörű indítása és Safar Tony kapáslövése után nem véd (újfent) nagyot Cseresnyés Alex. A másik oldalon Apatini találta el a kapufát, a kontrából pedig Karacs Dániel nem tudott betalálni.

A mérkőzés hajrájára nagyobb sebességre váltottunk, de a 37. percig eredménytelenül. Aztán csak sikerült betalálnunk: Andorka Kristóf centerezésére Karacs robbant be és döntötte el a mérkőzést (0–1). A találat szerzője mellett pedig dicsérjük meg Laucsek Csabát is, aki a szezon végén két találkozót is lehozott kapott gól nélkül.

A végén pedig jöhettek a fiatalok! Öt U20-as játékos (Horváth Benedek, Szegő Imre, Cséka Krisztofer, Fehér Dániel, Hegyi Áron) is pályára léphetett az utolsó mérkőzésen.

KI GONDOLTA VOLNA EZT ÖT HETE?

A találkozón, amelynek végeredményénél fontosabb a bajnokság végeredménye.

Pontosabban az, hogy mi történt az elmúlt bő öt hétben. Május 5-én kikaptunk a Bőnytől hazai pályán. Reménytelennek tűnt a helyzetünk. Aztán azonban jött egy váltás. A lehető legjobb időben. A Felipe Matos-Safar Tony páros pedig fel tudta tüzelni és össze tudta szedni úgy ezt a társaságot, hogy már az utolsó meccstől függetlenül biztossá vált – ősztől is az NB I-ben játszhatunk!

Le a kalappal a srácok feltámadása előtt!