A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 11. fordulójában 3–0-ra legyőztük hazai pályán a Bőnyt, ezzel egyetlen lépésre kerültünk a bennmaradástól! Ha hétfőn nem szerzünk kevesebb pontot, mint riválisunk, a következő szezont is az NB I-ben töltjük. 

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 11. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA– BŐNY-SZAVILL CONSULTING 3–0 (2–0)
Elek Gyula Aréna,
200 néző. V: Szilágyi N. (Gál P., Takács A.)
FTC:
Laucsek – Safar, Birinyi, Andorka, Horváth B. – Papp R. (k), Komáromi, Karacs, Szegő, Hegyi Á., Fehér D. Vezetőedző: Felipe Matos
BŐNY:
Alasztics – Balanescu, Peczár, Zobák Cs., Bogyó – Szabó R. (k), Mógor, Nyíregyházky, Balogh I., Ficsor, Pinczés, Mészáros D., Tóth F. Vezetőedző: Lódi Tamás
G: Karacs (5.), Andorka (9.), Safar (40.)

Bemelegítés a meccs előtt

Nagyon sok rossz előjel volt a mérkőzés előtt. Rengeteg hiányzóval vágtunk neki a bajnokság legfontosabb meccsének, három kulcsjátékosunk (Sikur Lajos, Lak Imre és Szabó Zsolt) ugyanis a minifutball-válogatott tagjaként elutazott az Európa-bajnokságra. A bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú meccs volt.

A mérkőzést azonban nagyon koncentráltan, és ami fontosabb, eredményesen kezdtük! Az 5. percben Karacs Dániel volt nagyon harcos, két ember között is megtartotta a labdát, majd okosan gurított a kapuba (1–0).

Négy perccel később meg is dupláztuk az előnyünket! Egy gyönyörűen felépített támadás végén Birinyi Balázs kényszerítőzött Andorka Kristóffal, utóbbi pedig a visszakapott labdát a jobb felső sarokba vágta (2–0).

A szünetig már nem esett újabb gól, a második félidő elején pedig a vendégek átálltak öt a négyes játékra. A játék állt egy ideig, mivel egy ütközés után Balanescu Dániel a földön maradt – nagy fájdalmak közepette. A Bőny első ziccerére ebből a 13. percig kellett várni, akkor a kapus, Alasztics Marcell hibázott, közelről mellélőtt.

A 35. percben az egész meccsen nagyszerűen futsalozó Horváth Benedek lőtt kevéssel mellé egy pazar csel után, a 40. percben pedig bebiztosítottuk a győzelmünket: Safar Tony gurított az üresen álló kapuba (3–0)!

A szezon végére végre formába lendültünk, és újabb gyönyörű győzelmet arattunk! Ezzel egyetlen lépésre kerültünk a bennmaradástól! Ha hétfőn nem szerzünk kevesebb pontot, mint riválisunk, a következő szezont is az NB I-ben töltjük.