A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 10. fordulójában a rendkívül tartalékosan felálló együttesünk nagy és fontos győzelmet aratott a Nyírgyulaj otthonában.

 

„Van-e egyáltalán érv a sikerünk mellett?” – tehettük fel a kérdést a mérkőzés elején. Hogy miért? Mert szinte minden ellenünk szólt… Igaz, hogy három nappal ezelőtt legyőztük mostani riválisunkat, de a mieinket több minden sújtotta.

Egyrészt, hogy a pénteken a Nyírgyulajból hiányzók most visszatértek, így gyakorlatilag másik csapat állt velünk szemben. Másrészt, a mi, pénteki (nem túl bő) keretünk tovább szűkült. Csupán hét mezőnyjátékossal tudtunk elutazni, közülük is az egyik, Hegyi Áron most került be először az NB I-es meccskeretbe.

Így volt olyan játékosunk, aki kénytelen volt végigjátszani a mérkőzést. A találkozót, amelyen valóban hősies győzelmet arattunk. A mi kezünkbe került az előny Lak Imre révén, de a szünet előtt még Orosz Dániel egyenlített.

A második félidőben aztán ismét sokáig gólcsend volt, amit Safar Tony tört meg a 31. percben, majd Lak újabb góljával már kétgólos volt az előnyünk, de hamar jött Siska Gergő válasza. Két perccel később pedig újabb találat született, ismét Lak volt eredményes! A mesterhármasának köszönhetően 4–2-re megnyertük ezt a – nagyon fontos – mérkőzést!

Le a kalappal minden játékosunk előtt, akik minden negatív előjel ellenére is kiharcolták a három pontot! A győzelemnek köszönhetően most már biztossá vált, hogy ha az utolsó két mérkőzésen nyerünk, bent maradunk az élvonalban.

És még egy ember, aki előtt szintén kalapot emelhetünk: Felipe Matos, aki vezetőedzőként öt meccs alatt 13 pontot szerzett a csapattal!

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 10. FORDULÓ

NYÍRGYULAJ KSE–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 2–4 (1–1)
Nyírbátori Sportcsarnok
, 200 néző. V: Flinta (Modes, Belicza)
NYÍRGYULAJ:
Pallai – Orosz D., Szabó Á., Tóth B., Gömze – Opre (k), Angyalos, Lovas, Nagy I., Siska, Faragó, Fekete. Játékos-edző: Lovas Norbert
FTC: Sikur – Andorka, Birinyi, Safar, Horváth B. – Papp R. (k), Szegő, Hegyi, Lak. Vezetőedző: Felipe Matos
G: Orosz D. (19.), Siska (35.), ill. Lak (13., 34., 37.), Safar (31.)