A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 9. fordulójában 4–2-es győzelmet arattunk hazai pályán a Nyírgyulaj ellen. Nagyon fontos győzelem volt…

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ

FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–NYÍRGYULAJ KSE 4–2 (3–1)
Elek Gyula Aréna
, 100 néző. V: Kovács G. (Tamási, Ibriksz)
FTC: Sikur – Birinyi, Szabó Zs., Safar, Horváth B. – Laucsek (k) Andorka, Lak, Karacs. Vezetőedző: Felipe Matos
NYÍRGYULAJ:
Opre – Angyalos, Orosz D., Tóth B., Faragó – Pallai (k), Szabó Á. Fekete G., Gömze, Lovas. Játékos-edző: Lovas Norbert
G: Szabó Zs. (5.), Lak (8.), Sikur (13.), Birinyi (35.), ill. Orosz D. (20.), Szabó Á. (36.)

Nagyon fontos mérkőzés várt ránk ahhoz, hogy a saját kezünkben tartsuk a sorsunkat a bennmaradást illetően, muszáj volt nyernünk hazai pályán a Nyírgyulaj ellen. Igenám, de ez nem volt könnyű feladat. Ellenfelünk nyolc mérkőzéséből csupán egyet veszített el a rájátszásban, a többit megnyerte. Ráadásul volt egy nagy hiányzónk is, a hétfői meccs legjobbja, Komáromi Péter válla megsérült, így nem tudta vállalni a játékot.

A meccset azonban mi kezdtük jobban. Nem is akárhogy. Már a negyedik percben megszereztük a vezetést, amikor az előző meccseken végre formába lendülő Szabó Zsolt elegánsan megverte a védőjét a bal oldalon, majd gyönyörűen lőtt a bal alsó sarokba (1–0).

Négy perccel később egy hazaadást követően az ötösről végezhettünk el egy szabadrúgást, a figurából Lak Imre volt eredményes (2–0). Lovas Norberték úgy álltak át öt a négyes játékra, hogy a vezetőedző magát küldte a pályára.

Kevés sikerrel tették mindezt, egy eladott labdát követően Sikur Lajos lőtte az üres kapuba a labdát (3–0). Az első félidő végére magára talált a Nyírgyulaj, és egy kontrát követően Orosz Dániel lőtte a hosszún érkezve a kapuba a labdát, másodpercekkel a szünet előtt (3–1).

Sokáig kevés esemény volt a második játékrészben, főképp mezőnyjáték folyt, nem forogtak veszélyben a kapuk. A 35. percben aztán Birinyi Balázs felpasszolta a labdát Karacs Dánielhez, majd nem állt meg, ez pedig meghozta a gólt: a visszakapott labdát a jobb felsőbe vágta (4–1).

Bringa is nagyon megérdemelte, hogy betaláljon, ő is nagyszerűen futsalozott hétfőn, ahogy ma is. A válaszra azonban sajnos nem sokat kellett várni, Szabó Ádám kotort közelről a kapunkba (4–2). A találat után a vendégek átálltak öt a négyre, de már nem volt idejük kozmetikázni az eredményen.

Felipe Matos vezetésével négy meccsen tíz pontot szereztünk, ezzel megtartottuk a reményt, hogy megússzuk az osztályozót. Folytatás hétfőn, Nyírgyulajban.