A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 8. fordulójában újabb döntetlent értünk el a Bőny ellen Győrben. Hiába játszottunk jobban, a végén még nekünk kellett pontot mentenünk az utolsó percben. A helyzetünk nem javult, de legalább továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk.

 

Nehéz mérkőzés várt ránk, kevés jó előjellel. Ősszel még simán vertük a Bőnyt, azóta azonban képtelenek voltunk győzni ellenük. Sok hiányzónk is volt, Karacs Dániel eltiltás, Lak Imre sérülés miatt nem volt készen a bevetésre. Lódi Tamás csapatából a legutóbb a kapunkat kétszer is bevevő Tóth Ferenc hiányzott.

Nagyon jól, élesen kezdtük a találkozót, centiken múlott, hogy nem kerültünk előnybe az első percekben, amikor Safar Tony bombája a lécről a gólvonalra esett, onnan azonban kifelé pörgött.

A negyedik percben Bogyó Károly majdnem előnyhöz juttatta a hazaiakat, válaszul Komáromi Péter bombázott fölé. Nem sokkal később azonban már nem hibázott: Safar szép cselek után passzolt középre, Komáromi pedig nagyon higgadtan lőtt a bal alsóba (0–1).

A gól után ellenfelünk átállt az öt a négyes játékra, de mindezt kevés sikerrel tette. A játékuk azonban feljavult, és a szünet előtt Balanescu Dániel egyenlíteni tudott (1–1).

Azonnal góllal kezdhettük volna a második félidőt. Előbb Birinyi Balázs remek keresztpassza után lőtt Horváth Benedek, Alasztics Marcell azonban védett, majd Komáromi pörgetése után vágta ki a gólvonalról a labdát egy védő.

Nagyon éles, parázs volt a meccs. A 28. percben Komáromit buktatták, de elmaradt a büntető. Hiába voltak többnyire nekünk helyzeteink, hiába voltunk jobbak mezőnyben, jött a hideg zuhany: nem tudtunk felszabadítani a kapunk elől, Peczár Csaba pedig kihasználta ezt (2–1).

Ezt követően már mi támadtunk öt a négyben, aminek fél perccel a vége előtt lett meg az eredménye: Szabó Zsolt lőtt éles szögből a kapuba (2–2). A helyzetünk így nem javult, továbbra is osztályozós helyen állunk. Ugyanakkor legalább a saját kezünkben van a sorsunk, de a bennmaradás bebiztosításához most már bravúrokra lesz szükségünk.

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
BŐNY-SZAVILL CONSULTING–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 2–2 (1–1)
Győr,
Magvassy Sportcsarnok, 150 néző V: Farkas (Kovács G., Janitz)
BŐNY:
Alasztics – Bogyó, Peczár, Balanescu, Zobák Cs. – Szabó R. (k), Balogh I., Mógor, Mészáros D., Nyíregyházky, Ficsor.
FTC:
Sikur – Horváth B., Komáromi, Birinyi, Safar – Laucsek (k), Andorka, Szegő, Cséka, Szabó Zs.
G: Balanescu (19.), Peczár (35.) ill. Komáromi (15.), Szabó Zs. (40.)