A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 7. fordulójában drámai meccsen tudtunk nyerni hazai pályán a Göcsej ellen – Karacs Dániel az utolsó előtti percben döntötte el a három pont sorsát, pedig hét perccel a vége előtt még kétgólos hátrányban voltunk.

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–GÖCSEJ SPORT KLUB 5–4 (2–0)
Elek Gyula Aréna
, 150 néző. V: Futó. (Juhász, Rábel)
FTC: Sikur – Birinyi, Horváth B., Safar, Komáromi – Laucsek (k), Andorka, Szabó Zs., Cséka, Szegő, Karacs, Kulik. Vezetőedző: Felipe Matos
GÖCSEJ:
Cseresnyés – László D., Apatini, Horváth D., Gugcsó – Simon M. (k), Bagó, Szőke, Szente, Koronczai, Kaj. Játékos-edző: Bagó Gábor
G: Birinyi (12.), Andorka (17.), Safar (35., 36.), Karacs (39.), ill. Kaj (25.), Gugcsó. (27., 32.), Horváth D. (33.)

Hétfőn 4–1-re legyőztük a Göcsejt, így jó előjelekkel várhattuk a találkozót. Az akkori kerethez képest egy változás történt, sérülés miatt Lak Imre nem tudta vállalni a játékot. Az a tűz, ami az idegenbeli találkozón a mieink szemében volt, most is megjelent, így ebben is bizakodhattunk.

A bemelegítés

A kezdés azonban most lassabb volt, és a negyedik percben egy hiba után majdnem hátrányba kerültünk. Nem sokkal később Karacs Dániel bombáját tolta ki a kapus, majd az első félidő közepéig további ziccereket dolgoztunk ki.

A játék megint rendben volt, ám a gól a 12. percig hiányzott, ekkor egy gyönyörű támadás végén Kulik Renátó volt nagyon higgadt, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Birinyi Balázst, aki nem hibázott (1–0).

Öt perccel később növeltük előnyünket, újabb sakk-mattig lejátszott szituációban Szabó Zsolt passzát Andorka Kristóf pofozta közelről a kapuba (2–0), így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második félidő már sokkal rosszabbul kezdődött a számunkra. Előbb egy labdavesztés után, a kontra végén Kaj András szépített (2–1), majd Gugcsó Benjamin bombázott szabadrúgásból a kapunkba (2­­­–2).

Az egyenlítés után újra felpörgött a játékunk, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, ellenfelünk pedig összegyűjtötte ötödik faultját. A Göcsej láthatólag csak az eredmény megtartására törekedett, mégis két kontrából kétszer is betalált: előbb Gugcsó (2–3), majd Horváth Detre nem hibázott (2–4).

Hét perccel a vége előtt átálltunk az öt a négyes játékra, ami után hamar meglett a vendégek hatodik szabálytalansága, ám Karacs Dániel nem tudott élni a lehetőséggel. Safar Tony biztatta, hogy a következő meglesz, majd maga vállalta fel a gólszerzés szerepét, fél perccel később szépíteni tudott (3–4), nem sokkal később pedig újra a kapuba lőtt (4–4).

A döntetlen nem volt jó nekünk, így két perccel a vége előtt újra kapus nélkül támadtunk, és meg is lett az eredménye: Karacs javította hibáját és nagyon okos gólt szerzett (5–4)! A hátralévő bő egy percet már kihúztuk, ha nem is könnyen, de meglett a nagyon fontos három pont.