A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 6. fordulójában idegenből, Zalaegerszegről is elhoztuk a három pontot, mivel Szabó Zsolt triplájának és Komáromi Péter találatának köszönhetően 4–1-es győzelmet arattunk.

 

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ

GÖCSEJ SPORT KLUB–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 1–4 (0–0)
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok
200 néző. V: Tamási P. (Tolnay A., Imrő)
GÖCSEJ: Cseresnyés – László D., Horváth D., Gugcsó, Apatini – Simon M., Bagó, Tóth Z., Szőke, Szente, Orbán, Koronczai, Kaj. Játékos-edző: Bagó Gábor
FTC: Sikur – Birinyi, Horváth B., Safar, Komáromi – Laucsek (k) Karacs, Szabó Zs., Cséka, Szegő, Lak, Kulik, Andorka. Vezetőedző: Felipe Matos
G:
Tóth Z. (32.), Szabó Zs. (28., 33., 35.), Komáromi (39.)


Bemelegítés

Hangos „Hajrá, Fradi!” rigmussal indult a meccs, szép számú helyi tábor érkezett ki erre a meccsre is, hogy a mieinket buzdítsa. Játékosainknak jót is tett a biztatás, de már a bemelegítésnél is úgy pörögtünk, olyan koncentráltság volt látható rajtunk, amilyen már régen.

A Fradi-szurkolók biztatása

Egyértelműen uraltuk az első félidőt, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Az első lövés Safar Tonyé volt, majd Komáromi Péter és Szabó Zsolt összjátéka után tüzelt utóbbi. Az ellentámadásból Sikur Lajosnak kellett nagyot védeni, de ez volt az első félidő egyetlen Göcsej-helyzete.

A mieink tovább próbálkoztak, ám Karacs Dániel után Birinyi Balázs kétszer és Komáromi is ziccerbe került, de egyikük sem tudta megszerezni a vezetést. Jól játszottunk, mondhatjuk, hogy minden megvolt a játékunkban, csak a gól hiányzott…

Az első félidő videón

Gyönyörű Horváth Benedek-cselek utáni ziccerrel kezdődött a második játékrész, ám a befejezés megint nem volt jó. A 28. percben azonban eljött a várva várt pillanat, ami nagyon érett. Karacs kiváló labdaszerzése és harcossága után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Szabót, aki nem hibázott (0–1).

Két perccel később megduplázhatta volna saját maga és csapata góljainak számát, de centikkel mellélőtt. A 32. percben szabadrúgáshoz jutott a Göcsej, Tóth Zoltán szabadrúgása pedig Andorka Kristófról a kapuba pattant (1–1).

A válasz azonban hamar jött, Szabónak megjött az önbizalma, egy remek csel után 15 méterről nagy gólt lőtt, a lövésbe csak beleérni tudott a kapus, hárítania nem sikerült (1–2). A játékvezetők nagyvonalúan osztogatták a faultokat, így hamar meglett az ötödik.

A 35. percben ellenfelünk háromszor is szabálytalankodott egy támadáson belül, de ekkor jó döntést hoztak a bírók, hogy továbbengedték a támadást. Szabót ugyanis hiába húzták-vonták, újabb hatalmas gólt akasztott a jobb felső sarokba (1–3)!

A hazaiak átálltak öt a négyes játékra, hálásak lehettünk Orbán Attilának, aki két méterről nem találta el az üres kaput. A szépítés helyett azonban újra mi találtunk be, a landaszerzést követően Komáromi ívelt az üresen álló kapuba (1–4).

Ez már egy másik csapat volt! A tavaszi szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk, ezzel leszakítottuk magunkról a Göcsejt, és legalább az utolsó hely távolabb került tőlünk.

A második félidő videón