A futsal NB I rájátszásának 5. fordulójában 3–1-es vereséget szenvedtünk hazai pályán a Bőnytől. 

Ez esetben nem állíthatjuk azt, hogy mindent leírtunk a beharangozó cikkünkben, mert volt jó néhány meglepetés az összeállításokban. A vendégeknél például sok hiányzó volt, Mészáros Dominikről tudhattuk, hogy sárga lapjai miatt nem léphet pályára, de rajta kívül még két kulcsember, Bogyó Károly és Balanescu Dániel is kénytelen volt kihagyni a találkozót.

A mieinknél ezúttal nem Komáromi Péter, hanem Safar Tony viselte a csapatkapitányi karszalagot, mielőtt pedig útjára indult volna a labda, átadásra került a Fisher Klíma és az FTC Futsal közös játékának nyereménye, valamint Anyák Napja tiszteletére Lak Imre édesanyja végezhette el a kezdőrúgást.

A meccs első ziccere Peczár Csaba előtt adódott, Andorka Kristóf adta el a labdát, így a vendégek játékosa egy az egyben vezethette Sikur Lajosra a labdát, aki bravúrosan hárított. Megtette ezt a tizedik percben is, de a kettő között felborult a pálya, a Bőny több lövésnél is nagy szerencsével úszta meg a kapott gólt.

A 13. percben Szabó Zsolt előbb a kapufát találta el, egy támadással később csak centikkel tévedett, a 15. percben pedig Alasztics Marcell bravúrja miatt maradt csak 0–0 az állás. A szünetig még Horváth Benedek és Safar is közel járt a gólhoz, de mindkettejük kísérlete mellé ment, majd Szabó találta el közelről a lécet.

 

A második félidő hideg zuhannyal indult… Egy felpasszolt labda után Tóth Ferenc fordult be, majd kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A kapott gól után még nagyobb fokozatra kapcsoltunk, szinte csak a Bőny térfelén zajlott a játék, de egyszerűen képtelenek voltunk betalálni.

Aztán jött az újabb mélyütés: a 32. percben egy felívelt labdát át tudott venni Tóth Ferenc, és jobbal a bal alsóba lőtt (0–2), majd amiből már tényleg nem lehetett felállni: Andorka Kristóf fejéről a lécre, majd a gólvonal mögé pattant a labda (0–3, öngól).

A 35. percben újabb öngól esett, Nagy Attila lövése Zobák Csabáról pattant a kapuba (1–3, öngól). Felocsúdnia se volt ideje a hazaiaknak, sorra jöttek a mienk lövései, de a kísérletek vagy elkerülték a kaput, vagy elakadtak az ihletett formában védő Alaszticsban.

Hiába a mezőnyfölény, a felboruló pálya, ha ez gólokban nem mutatkozik meg, nem tudunk ponto(ka)t szerezni. Az újabb vereség után pedig egyre nagyobb a baj, öt pontra kerültünk a bennmaradást érő pozíciótól.

 

FÉRFI FUTSAL NB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–BŐNY-SZAVILL CONSULTING 1–3 (0–0)
Elek Gyula Aréna,
100 néző. V: Czene-Joó (Gál P., Leél-Őssy)
FTC:
Sikur – Safar, Szabó Zs., Andorka, Horváth B. – Papp R. (k), Komáromi, Birinyi, Nagy A., Lak, Kulik. Vezetőedző: Csernai Gábor
BŐNY:
Alasztics – Balogh I., Peczár, Zobák Cs., Tóth F. – Szabó R. (k), Mógor, Nyíregyházky, Németh L. Vezetőedző: Lódi Tamás
G: Zobák Cs. (35., öngól), ill. Tóth F. (21., 32.), Andorka (34., öngól)