Történelmi tettet végrehajtva, az előző szezonban a Fradi Futsal egyedüli másodosztályú csapatként bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol azonban az elődöntőben sajnos bejött a papírforma és az NB I-ben ezüstérmet szerző Dunaferr legyőzött bennünket. A Dunaújvárosban remekül játszott a 10-es fiatalember, aki két góllal terhelte meg hálónkat, akkor nem szerettük őt ezért, no meg azért sem, mert rendkívül jó fizikai adottságai mellett a labdával is nagy barátságban volt, sokszor nem tudtak mit kezdeni vele a mieink. Sem ő, sem mi nem gondoltuk három hónapja, hogy kisvártatva ő is a Fradi család tagja lesz, márpedig ez most bekövetkezett.

Az a Nagy Attila, akinek a vezetésével két évvel ezelőtt kiharcolta az élvonalbeli tagságot az Újváros, elfogadta megkeresésünket és a mai naptól ő is a Fradi futsal-csapatának játékosa. Szükség is volt rá, hiszen csapatunk átlagéletkora 21 év, nem is kérdés, hogy nagyon kellett egy rutinus játékos a fiatalok mellé. Attila 31 éves múlt, 181 cm, 82 kilogramm.

Még minket is meglepett, hogy megkeresésünkre szinte azonnal igent mondtál, hiszen a Dunaferr alapemberének számítottál hosszú éveken át. Sőt, Dunaújvárosban laksz és ott is dolgozol. Miért döntöttél a váltás mellett?

Semmi gondom nem volt Újvárosban, hiszen jöttek az eredmények és tavaly sikerült megszereznünk az ezüstérmet. Ugyanakkor a Fejér megyei Iváncsán nagypályázom és miután tavaly menyertük a mennyei megyeit, úgy volt, hogy idén már az NB III-ban indulunk. Ez viszont több edzéssel járt volna és ha hozzáveszem a munkámat, akkor már nem fért volna bele a futsal. Meg is állapodtam a Dunaferr vezetőivel, hogy inkább abbahagyom, mivel nem tudom minden energiámat a futsalra összpontosítani, így pedig nem lett volna értelme. Igen ám, de közben kiderült, hogy mégsem lesz NB III-as az Iváncsa… El voltam keseredve, azonban ekkor jött a Fradi megkeresése. Ez már önmagában is megtisztelő, hiszen a Ferencváros, az a Ferencváros, nehezen tudna bárki az ország legnépszerűbb csapatának nemet mondani. Nem is kellett sokáig tárgyalnunk a szakosztály vezetésével, hamar egymás kezébe csaptunk, aminek én nagyon örülök. Abban maradtunk, hogy amikor a nagypálya és a munkám engedi, akkor jövök edzésre a Népligetbe, a meccseken viszont feltétlenül ott leszek!

Nagyon kellett a rutin a Fradiba, amelyet ügyes, jó játékosok alkotnak ugyan, de még fiatalok, így egy tapasztalt játékos nagyon hasznos lehet.

Remélem is, hogy sokat fogok tudni segíteni a csapatnak a tapasztalatommal. Néhány játékost ismerek a Fradiból, de a gárda nagy részét még nem, a mai edzőmeccsen találkozom először a többiekkel a Népligetben. Pontosan ezért még nem vállalkoznék jóslásra azzal kapcsolatban, hogy a Fradi újoncként mire lehet, mire lesz képes a következő szezonban, de egy hónap múlva már erre a kérdésre is válaszolok majd. Addig majd kifaggatom Csernát is.

Apropó Csernai Gabi! Újdonsült edzőnket kicsit sem kell bemutatni neked, hiszen már egy ideje csapattársak vagytok az 5 + 1-es válogatottban és ha jók az információink, akkor szombattól nagy feladat vár rátok.

Így igaz, augusztus 20.-án kezdődik Székesfehérváron a Minifoci EB, amelyet már nagyon várunk mindannyian. Naná, hogy szeretnénk hazai közönség előtt jól szerepelni és minden esélyünk meg is van rá, hogy továbbjussunk a csoportból. De itt nem akarunk megállni, hiszen az a célunk, hogy bekerüljünk az első három közé, ugyanis ebben az esetben kvalifikálnánk magunkat a 2017-es, csehországi világbajnokságra. Ebből kifolyólag most még tíz napig nem tudok a Fradival edzeni, azonban, amikor véget ér a kontinensviadal, azonnal munkára jelentkezem majd a Népligetben, hiszen nagy tervekkel vágunk neki a Fradival a szeptember közepén rajtoló bajnoki szezonnak!