Hosszas tárgyalások után ma aláírta szerződését a Fradi Futsal-Fisher Klíma új vezetőedzője, Csernai Gábor.

Gábort nem kell bemutatni a magyar futsalban járatosoknak, de a többiek kedvéért megtesszük:

Cserna, vagyis Csernai Gábor 1980. július 1.-én született.

2003-ban, 23 évesen igazolta le őt az egyik legemblematikusabb magyar futsal-csapat, az Aramis, amelynek rövid időn belül meghatározó játékosává vált és amellyel bajnokságot és Magyar Kupát is nyert. Hamarosan az ellenfelek is (meg)emlegették a nevét, ugyanis Cserna hihetetlen technikai adottságokkal büszkélkedhet, örödögi módon tud cselezni és életveszélyes az ellenfelek kapujára. Olyan laza a bokája, hogy lehetetlen megtippelni, hogy a következő másodpercben milyen váratlant fog húzni, merre tolja majd meg a labdát.

Az Aramisban lehúzott 8 év után váltott csapatot Gábor, 2011-ben a MAFC játékos-edzője lett, amely 2014-ben nevet váltott és MAFC BME néven szerepelt a továbbiakban. Játékos-edzőt azonban nem váltottak az egyetemisták, ebből is látszik, hogy maximálisan elégedettek voltak Csernaival.

Azzal a Csernai Gáborral, aki csapatával, a BME-vel nem egyszer tört borsot a Fradi orra alá is. Ugyanakkor mindig nemes ellenfél volt, akit legkevésbé a reklamálás jellemzett, de persze előfordult olyan, hogy az ő gyógyszere is elgurult…

A tavalyi szezonban két csapatot is dirigált, hiszen az NB II-es BME mellett az élvonalban vitézkedő Vasast is edzette és egyik gárdával sem vallott szégyent, sőt! Remek érzékkel építette be csapataiba a fiatal, feltörekvő tehetségeket és tanította meg nekik a futsal csínját-bínját. Elképesztő taktikai repertoárral rendelkezik, egyöntetű a vélemény futsalos berkekben, hogy sokra viheti edzőként is!

Mi is ebben bízunk, no meg abban, hogy az elkövetkezendő időben nem csak eredményes lesz a Fradival, hanem nálunk is beépít majd jó pár olyan tehetséget, akik az elmúlt időszakban már bizonyították, hogy helyük van a Ferencvárosban!

A 12-szeres válogatott Csernai Gáborral az élen jövő héten hétfőn, augusztus 8.-án kezdi meg a felkészülést a Ferencváros az új bajnoki szezonra. Hogy melyik osztályban és milyen további erősítésekkel, azt is eláruljuk nemsokára, de az biztos, hogy szolgálunk majd nem kevés meglepetéssel… 🙂

 

Isten hozott a Fradi családban Cserna, sok sikert, jó munkát!