Zsinórban 16.-ik győzelmét szerezte meg a Ferencváros:

FTC Népligeti Centrum, Faház, 350 néző

Fradi Futsal-Fisher KlímaAirnergy FC 6-1 (2-0)

gsz.: Pál M. (2), Kulik (2), Sivák, Birinyi ill. Dévényi

Úgy kellett ez a győzelem a Fradinak, mint falura a villany. Nagyon! A Magyar Kupa elődöntőjében elszenvedett nagyarányú vereség ugyanis alaposan megtépázta a mieink önbecsülését. Még akkor is, ha reálisan nézve ez kicsit sem volt benne a pakliban, hiszen Gyöngyösön a második félidő közepén még “csak” négy gól volt a különbség. Ekkora különbség simán van az NB I harmadik helyezettje és az NB II éllovasa között. A miért lett mégis 8 a vége kérdésre azonban hiába is adnánk magyarázatot, az már senkit nem érdekelne és szánalmas magyarázkodásnak tűnne. Na ezért nem (sem) megyünk ebbe bele. Elmúlt, történelem. Maradjunk annyiban és zárjuk is le azzal ezt a kérdéskört, hogy a Fradi – nem mellesleg EGYETLEN másodosztályú csapatként – OTT VOLT a legjobb négy között, míg erről nagyon sok másik csapat csak álmodozott. Büszkék vagyunk rá, hogy eljutottunk idáig!

Mindazonáltal azt egész héten lehetett érezni játékosainkon, hogy nehezen teszik túl magukat a fiaskón. Ez így is van rendjén, hiszen akkor lenne nagy a baj, ha vigyorogva elintézték volna egy kézlegyintéssel…

Nem így tettek és mindenki egytől-egyig összeszorított fogakkal készült arra, hogy az aktuális ellenféllel, vagyis az Airnergyvel szemben visszaszerezze a csapat a hitét, amely csak és kizárólag egy győzelemmel sikerülhetett. Ahogy a beharangozóban is írtuk, kicsit sem volt ez egyszerű feladat, hiszen az Airnergy fiatal játékosai már az ősszel is megmutatták, hogy érdemes lesz rájuk odafigyelni. A mérkőzés első félidejében ezt teljes mértékben alá is támasztották: remekül védekeztek és életveszélyesen kontráztak. Többször is csak kapusunkon, az ismét kiváló formában védő Borsi Dávidon múlt, hogy egy-egy kontrát nem tudtak góllal befejezni a vendégek. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a Fradi rosszul játszott volna, sőt! A szurkolók egy igazán változatos, lüktető első félidőt láthattak, amelyben felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az Airnergys fiatalok, kiegészülve a “nagy öreg” Machalek Attilával szemre is tetszetős támadásokat vezettek, miközben remekül zárt a hátsó alakzatuk. Egészen a 9.-ik percig amikor Pál Máté találta meg a rést a pajzson (1-0), majd a félidő vége előtt Kulik növelte két gólosra az előnyünket (2-0).

Fordulás után szembetűnő volt, hogy a vendégek az első 20 perchez képest jóval visszafogottabbak voltak, de az is lehet ennek az oka, hogy a Fradi egy sebességgel feljebb kapcsolt. Ennek, no meg Sivák és Birinyi góljainak köszönhetően 12 perccel a vége előtt eldőltek a lényegi kérdések (4-0). Az Airnergy ment, hajtott becsülettel, de szépítésen kívül már többre nem futotta erejükből. Úgy sem, hogy az ősfradista Machalek Attila, a vendégek csapatkapitánya két kisbüntetőt is rúghatott, de Maha jófej volt és kihagyta őket. A mérkőzés összeképe alapján reális volt a Fradi 5 gólos győzelme, bízunk benne, hogy ezzel játékosaink lelki békéje is helyreállt és visszazökkentek a bajnoki kerékvágásba, hiszen számunkra idén a bajnokság a legfontosabb: meg akarjuk nyerni. Jó úton járunk, hiszen eddig 16 meccs, 16 győzelem.

A tabella állása:

tabellafriss1