12573152_910214442380589_2696970198941790404_nt héttel azután, hogy a Körtvélyesi család megsegítésére rendezett jótékonysági tornán vett részt a Fradi futsal-csapata, a mieink szombaton ismét azért lépnek pályára, hogy segítsenek: Salamon Dávid még csak 12 éves, de már eddigi életét is végigharcolta. Már eleve szívrendellenességgel született Dávid, akinek az állapota évről évre romlott, olyannyira, hogy tavaly szívátültetésen esett át!

Édesanyja a nap 24 órájában mellette van, egyfolytában fiára vigyáz. Az Édesanya siket, de nem ezért nem tud munkát vállalni, hanem mert éjjel-nappal a fia mellett kell lennie. 90 ezer forintból élnek havonta Nagykanizsán egy önkormányzati bérlakásban a X.-ik emeleten. A tíz féle gyógyszer költségeit, amit Dávidnak állandóan szednie kell, nem fedezi teljes egészében a közgyógyellátás, a speciális diétára nem jár semmilyen támogatás, de még a havi 25 ezer forintos fertőtlenítőszerekre sem, hiszen a fertőzésveszély miatt Dávidnak extra higiéniai környezetben kell élnie mindennapjait. Dávid és Édesanyja története ITT olvasható bővebben.

Csapatunk éppen Zalaegerszegen játszotta a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját, amikor a mérkőzésre érkező Fradi szurkolók főszervezőjétől, Budai Barnabástól értesültünk, hogy ő és barátja, Stimecz Fridolin jótékonysági tornát rendeznek szombaton (01.30.) Nagykanizsán Dávid és családja megsegítésére. Azonnal felajánlottuk a szervezőknek, hogy ha hozzá tudunk járulni a jótékonysági gála népszerűsítéséhez, akkor szívesen pályára lépünk, hogy egy kicsit ezzel mi is segítsünk Dávidéknak. A szervezők nagy örömmel fogadták felajánlásunkat és azonnal megállapodtunk, hogy szombaton a jótékonysági torna keretében 16.15 perces kezdettel gálameccset játszik a Fradi Futsal-Fisher Klíma csapata a nagykanizsai ALL Star válogatott ellen. (Zsigmondy Sportcsarnok
8800 Nagykanizsa, Hunyadi u. 18.)

“Autópálya rendőr, vagy kommandós leszek, ha felnövök és BMW-vel fogok járni!” Ezek Dávid tervei, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy Dávid meg is fogja valósítani álmait, hiszen ő egy igazi harcos, aki tudja azt, ami a Fradi futsal jelmondata is: küzdeni MINDÍG, feladni SOHA!

Kérünk minden nagykanizsai és környékbeli Fradistát, hogy velünk egütt támogassák Dávidot és családját, jöjjenek el szombaton a Zsigmondy Sportcsarnokba és lehetőségeikhez képest járuljanak hozzá Dávid orvosi kezelésének költségeihez.

Akik nem tudnak a helyszínen lenni, de szeretnének segíteni, azok elküldhetik a családnak szánt adományaikat, erre a bankszámlaszámra: OTP 1177349400373650

Mindenkinek köszönjük a segítséget!

Hajrá Dávid, Veled vagyunk!