Egy héttel azután, hogy a szezon eddigi legnehezebb m12043082_950990864993005_9031540390902909482_neccsén bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, már a nyakunkon a bajnokság tavaszi rajtja, amelyen rangadóval kezdünk:

NB II., Nyugati-csoport, 16. forduló

Gabányi László Sportcsarnok, 20.20.

BME – Fradi Futsal-Fisher Klíma

Ez már a harmadik meccsünk lesz ebben a szezonban régi ellenfelünk, a BME ellen. Az idény nyitó fordulójában hazai pályán 4-2-re vertük Csernai Gábor csapatát bajnoki meccsen, majd egy hónap múlva, októberben a Magyar Kupa második fordulójában, szintén hazai pályán arattunk kiütéses, 12-1 arányú győzelmet az egyetemisták ellen. Ennek ellenére óriási hiba lenne, ha bárki messzemenő következtetést vonna le ebből az eredményből, ugyanis amíg azon a napon nekünk minden összejött, addig az egyetemistáknak semmi sem sikerült. Ráadásul saját bőrünkön tapasztaltuk az elmúlt idényekben, hogy hazai pályán életveszélyes a BME, amely jelenleg a tabella harmadik helyén áll, 13 meccséből 11-et megnyerve. Rajtunk kívül, a jelenlegi második helyezett Bőny verte meg őket, ez pedig azért figyelemreméltó, mert idegenben győzték le a BME-t. Olcsó poén lenne úgy kalkulálni, hogy mivel mi karácsony előtt idegenben legyőztük a Bőnyt, ők pedig szintén idegenben verték a BME-t, ezért egyértelműen nyerni fogunk ma a Gabányi Sportcsarnokban. Természetesen erre készülünk, de kicsit sem lesz sétagalopp a találkozó, ráadásul tele vagyunk beteggel, ugyanis a téli nyavalyák egyike a fél csapatot legyengítette. Nem is beszélve arról, hogy Karacs Dani bokasérülése nem a várt ütemben gyógyul, új igazolásunknak, Kavalecz Márknak ugyan az orvosok engedélyt adtak a sportolásra (pályára is lépett egy héttel ezelőtt Zalaegerszegen), de neki sok a lemaradása, hiszen majd három hónapja nem edzett. Nem is beszélve Kozák Tomiról, akit Győrújbaráton rúgtak szét nem túl barátságos módon még ősszel és neki is lassan gyógyul a lába.

Ezek ellenére sem engedhetjük meg magunknak a botlást hiszen a harmadik BME-nek 6, míg a második Bőnynek 5 pont csupán a hátránya velünk szemben, egyetlen vereség is veszélybe sodorhatja bajnoki álmainkat. Ezt természetesen kicsit sem szeretnénk, így nehézségeink ellenére is eltökélt győzelmi szándékkal megyünk a BME otthonába. Oda, ahova reményeink szerint ezúttal is elkísérnek bennünket szurkolóink!