A részsiker megvan, de a neheze még hátravan10401254_1003691003056324_1514997591768476426_n:

Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés

FTC Népligeti Centrum, Faház

Fradi Futsal-Fisher Klíma – Göcsej SK 4-2 (2-2)

gsz.: Szabó Zs. (2), Fehér, Birinyi ill. Bogyó, Tózh Z.

Mindkét csapat történelmi lehetőség kapujában áll, hiszen sem a Fradi, sem a Göcsej nem jutott még fennállása során eddig a legjobb 4 közé a Magyar Kupában. Oda, ahol a magyar futsal két nagyágyúja, a Győr és a Berettyóújfalu már biztosította a helyét. Mondanunk sem kell, hogy mekkora dolog lenne, ha a Fradi NB II-es csapatként bejutna a final fourba. Ettől pedig már “csak” egy meccs választ el bennünket, ugyanis a csütörtök esti első találkozót sikerrel abszolváltuk az NB I-es Göcsej ellen. Pedig nagyon nem voltak jók az előjelek: válogatott hórihorgas centerünk, Karacs Dani sarka megsérült múlt héten egy nagypályás edzésen, így sem ő, sem pedig vadonatúj igazolásunk, a szintén maródi Kavalecz Márk nem húzhatott ezúttal Fradi mezt. Szintén nem tűnt bíztatónak az sem, hogy a Göcsej játékosai szélességben és magasságban is kétszer akkorák voltak, mint a mieink, ha ez bírkózás lenne, akkor sansztalanok lettünk volna. De nem az volt. Hanem óriási küzdelem, amelynek első részében meglepően sok volt a tecnikai hiba mindkét oldalon. A Faházat majdnem teljesen megtöltő nézők mindegyikének jutott volna egy labda azokból, amiket a két csapat a meccs elején eladott…Az már ekkor látszott, hogy egyik csapat sem vállal kockázatot, mindkét oldalon a védekezés stabilitásán vol a hangsúly, ráadásul támadást sem tudott zavartalanul építeni egyik gárda sem, ugyanis amikor a Fradi támadott akkor a Göcsej támadott le, amikor a Göcsej ment volna előre, akkor meg a Fradi. Ebből kifolyólag nagy helyzet nem is alakult ki egyik kapu előtt sem.  A 9.-ik percben egy rögzített szituáció hozta meg a meccs első gólját: egy szabadrúgás figurát nézett be a Göcsej, Szabó Zsolt juttatta előnyhöz a Fradit (1-0). Nem sokáig örülhetett a hazai publikum, ugyanis folytattuk a sportboltos játékunkat: újabb labdát adtunk el hátul, amelyet követően a vendégek 2 az 1-ben vezethették a labdát kapusunkra és ugyan egy visszafutó védőnk még bele tudott piszkálni a lövésbe, de a labda így is a hálónkban kötött ki (1-1). Megkésett karácsonyi ajándékként kapott tőlönk egy gólt a Göcsej, nem kicsit volt bosszantó a dolog. Ráadásul újabb 2 perc múlva már a vendégek vezettek: egy 9 méterről, takarásból, spiccel előtt labda kötött ki a jobb alsó sarokban, szegény Borsi Dávidnak esélye sem volt hárításra, ugyanis semmit nem láthatott a labdából, annyian álltak előtte (1-2). Azért is volt bosszantó a dolog, mert a két talált gólon kívül egy helyzete volt a Göcsejnek az első 20 percben. A vendégek semmi extrát nem mutattak játékban: ha kapusukhoz került a labda, akkor ő feldobta a hatosunkig, lesz ami lesz alapon. Egy tudatos támadásépítése nem volt a Göcsejnek, amely maximum a letámadásban jeleskedett. Jogosan jegyezte meg egy hozzáértő a meccs után: a Fradi játszott, a Göcsej meg focizott…A Göcsej előnye sem tartott sokáig, ugyanis Fehér Krisztián költöztette ki a jobb felső sarokból a pókcsaládot még ugyanabban a percben (2-2).

Fordulás után szinte azonnal a szívéhez kapott sok Fradi szimpatizáns: ajtó-ablak helyzetben az ellenfél csatára 3 méterről tévesztett célt… Jellemzően a második félidőben jóval többször forogtak veszélyben a kapuk, azonban mindkét oldalon remekeltek a hálóőrök. Kőkemény csata folyt a pályán, nem kímélték egymást a játékosok. Borzolta a kedélyeket, hogy a játékvezetők meglehetősen furcsa felfogásban ítélték meg a faultokat (borzasztóan finoman fogalmazva…), reklamáltak is a két csapat játékosai folyamatosan és nem alaptalanul. Már csak három és fél perc volt hátra, nagyon döntetlen szaga volt a meccsnek, de végül nem az lett. Ekkor ugyanis a hatoson belül lerántották játékosunkat, kiállítás és büntető. Birinyi Balázs pedig kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult (3-2). Ekkorra már mindkét csapat begyűjtötte az 5 faultot, így óvatosabban fociztak. De nem voltak elég óvatosak a vendégek, ugyanis 2 perccel a meccs vége előtt Sándor Csikar szögből akkor gólt lőtt Szabó Zsolt a jobb felsőbe, hogy szegény Balikó kapus azt sem tudta, milyen rendezvényen van (4-2). Próbált, erőlködött a Göcsej, de a Fradi eldugta a labdát a végét jelző sípszóig és teljesen megérdemelt 2 gólos győzelmet aratott. Megérdemelt, ugyanis a Ferencváros jobban játszott elsőosztályú ellenfelénél és sokkal koncentráltabb is volt.

A győzelem ténye és az is dícséretes, hogy két gólon tartotta a Fradi az ellenfelét, hiszen az idegenben rúgott gólok sokat nyomhatnak a latban a visszavágón. Azon a hétfői, zalaegerszegi visszavágón, amelyet a mieinknek úgy kell lejátszaniuk, mint ha 0-0 lenne az eredmény. Semmi, de az ég világon semmi nem dőlt el a továbbjutás szempontjából, hiszen a Göcsej hazai pályán nagyon veszélyes. Ráadásul a hírek szerint 1200-1500 nézőt várnak a szervezők a visszavágóra. Apropó szurkolók: többen, több helyről jelezték, hogy nem teljesen lesz idegenben a Fradi, ugyanis a a zalaegerszegi és a környékbeli Ferencváros szurkolók szervezett formában, csoportosan jönnek majd buzdítani a mieinket. Óriási szükség is lesz rájuk, hiszen támogatásukkal történelmi tettett hajthat végre a Fradi: fennállása során először juhat a legjobb 4 közé a Magyar Kupában!

De addig még van hátra egy nagyon-nagyon nehéz meccs. Sivák Péter vezetőedző a csütörtöki meccs előtt és után is fennhangon állította: ha hisztek magatokban, ha hisztek a tudásotokban, akkor meg lesz az áhított siker! Higgyetek Fradista srácok és mutassátok meg országnak-világnak, hogy a legjobbak között van a helyetek!