2+1 játékosunk a válogatottnál – történelmi meccs jön!

Futsalválogatottunk történelmi mérkőzésre készül, először játszik Svédország ellen. A magyar csapat egészen más összeállításban lép pályára szombaton Norköppingben, valamint vasárnap Eskilstunában, mint a pótselejtezők folyamán, Sito Riverának kettő plusz egy játékosunk bizonyíthatott a héten. 

A keretben ezúttal nincs ott Komáromi Péter, aki az elmúlt években állandó tagja volt a nemzeti csapatnak. Nem ő az egyetlen hiányzó, több eddigi kulcsjátékos (Rábl János, Hosszú Ádám, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Dávid Rchárd és Klacsák Bence) sem tart most Svédországba, sokan azonban lehetőséget kapnak a bizonyításra.

A mieinktől Birinyi Balázs és Horváth Benedek tagja az utazó keretnek. Birinyinek tétmeccse még nincs a válogatottban, de Kína és Finnország ellen már pályára lépett felkészülési mérkőzésen, Horváth pedig most debütálhat címeres mezben, miután korábban többször is együtt készülhetett a kerettel.

Volt azonban egy abszolút újonc fradista is a válogatott edzésén a héten, mivel Vámosi Marcell is megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Az ő behívásában semmi meglepő nincsen, bár még csak hat NB I-es meccse van, a listavezető Berettyóújfalu után mi kaptuk a legkevesebb gólt az NB I-ben ebben a szezonban, és kapusunk az összes találkozót végigvédte.

Bár Vámosi ezúttal nem utazhatott el a többiekkel, értékes tapasztalatokkal gazdagodott, elmondása szerint minden percét élvezte a közös gyakorlásnak. A magyar válogatott pénteken utazik Svédországba, szombaton Norköppingben, vasárnap pedig Eskilstunában lép pályára.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SVÉDORSZÁG ELLENI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE

Kapusok
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)
Cseresnyés Alex (Göcsej SK)

Mezőnyjátékosok
Boromisza Dániel (FC. Veszprém)
Tatai József (FC. Veszprém)
Hajmási Milán (Swietelsky Haladás VSE)
Gál István (MVFC Berettyóújfalu)
Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)
Fridrich Dávid (Dunaferr DUE Reanalpin)
Horváth Norbert (Dunaferr DUE Renalpin)
Pál Patrik (Dunaferr DUE Reanalpin)
Nagy Imre (Nyírgyulaj KSE)
Sánta János (Nyírgyulaj KSE)
Horváth Benedek (FTC Futsal-Fisher Klíma)
Birinyi Balázs (FTC Futsal-Fisher Klíma)

Forrás: Futsal Hungary

Share:

Vélemény, hozzászólás?